Wednesday 29 May 2013

Ühepäevased läätsed - parim võimalus läätsede proovimiseks

Ühepäevased läätsed
Ühepäevased läätsed
Enne uute asjade soetamist on alati mõistlik järgi proovida, kas need personaalselt meile sobivad. Riiete ja kosmeetika puhul on see lihtne, sama võib tänapäeval ka läätsede kohta öelda, kuna müüki on tulnud ühepäevased läätsed. Ühekordseks kasutamiseks mõeldud läätsed on saadavad nii universaalmõõtudes aga neid on võimalik tellida ka spetsiaalselt oma silma parameetreid arvesse võttes. Ühepäevaste läätsede kasutamine on lihtne ja nende abiga saavad ka need inimesed, kes esialgu kahtlevad, kas ja kuidas läätsed neile sobivad, enda peal äraproovida. Teine põhjus, miks soetatakse endale ühepäevased läätsed on mugavus, kuna neid läätsi ei pea puhastama. Tavaliselt inimesed katsetavad ja saavad oma esimesed kogemused kontaktläätsedega kasutades ühekordseid läätsi aga pikemas perspektiivis ja neile, kes soovivad odavamat lahendust on mõistlik endale soetada pikema kandmisajaga läätsed. Pikema kandmisajaga läätsed vajavad kindlasti korrapärast hooldust läätsepuhastus vahendiga aga see on tehtud väga mugavaks ja ööseks saab läätsed lahuse sisse jätta. Eks see, millised läätsed, kellegile sobivad ja meeldivad lähtuvad kogemustest, hinnast ja otstarbest, samuti ka sellest kas läätsi viitsitakse puhastada või mitte.

Millised on parimad ühepäevased läätsed on raske öelda aga levinumad Eesti turul on kindlasti: acuvue, focus, softlens ja dailies. Kiire elutempoga inimestele annavad ühepäevased kontaktläätsed vabaduse, et õhtuti ei pea hakkama tegelema läätsede puhastamisega ja liikuva elustiiliga inimesed ei pea kartma, et läätse vedeliku või konteineri maha unustavad. Kindlasti ei tohiks kasutada ühepäevaseid läätsi kauem kui ühe päeva. Isegi kui hoida neid konteineris, puhastusvedeliku sees, siis ei pikenda see nende kandmisaega ja läätse materjal võib kahjustada saada ja läätse ei tohiks enam silma panna. Eelpool mainitu on kasulik silmas pidada eriti tundlike silmadega inimestel.Ühekordsete läätsede seas on esindatud ka ühepäevased värvilised läätsed, kanna või iga päev erinevat värvi läätsi ja anna igapäevaelule pisut vürtsi juurde.Kuigi tegu on kõigest ühekordseks kasutamiseks ettenähtud läätsedega, siis leiab nende hulgast endale sobiva pea, et igaüks, kuna läätsed on saadaval on erineva suuruse, värvi, UV-fitri ja pehmusega. 

Ühepäevased läätsed on levinud ka sportlaste ja aktiivsete inimeste seas, kuna on pehmest materjalist ja silm harjub nendega lihtsamini ja erinevalt prillidest ei tule läätsed nii litsalt silmast ära. Mis teeb läätsede kandmise eriliseks aga ka levinuks on see, et nad on märkamatud, võimaldavad rõhutada loomulikku silmavärvi, aitavad erinevate nägemisprobleemide puhul, on turvalised. Kontaktläätsede paigaladamine on imelihtne, sellega saavad hakkama ka need, kes esialgu kardavad sõrme silma panna kartes omakorda ebamugavustunnet. Läätsed saab endale soetada nii optikapoest kui ka internetist. Kuuldu põhjal maksavad läätsed optikapoodides rohkem kui internetist tellides. Kas antud info päris tõene on ei oska ei kinnitada ega ka ümber lükata. Selge on aga see, et valik on internetis laiem, kuna tarneaeg on pikem kui poest ostes. Läätsed olgu nad siis kas ühepäevased, kolmekuused või aastased on alternatiiviks prillidele aga ei saa öelda, et prillid sellepärast turult kaoksid. Vastupidi paljud läätsekandjad kombineerivad läätsi ka prillidega. Vahel võib tekkida silmaärritus, nohu, külmetus, silmapõletik või silmade väsimine monitoriga töötamisest- siis on hea kui on, millega läätsi asendada. Tähendab see seda, et meie Eesti turg on piisavalt lai, et leiduks kandjaid nii läätsedele, olgu nad siis kasvõi ühepäevased ja prillidele.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.